Favoritsnacks

Vi har en svaghed for snacks her i familien – eller rettere, jeg har – og blandt favoritterne er de her hjemmelavede sojaristede nødder, som jeg tit laver, når vi har gæster til middag, holder havefest eller anden komsammen. Nødderne er et rigtig godt eksempel på hvor godt, noget så enkelt kan smage. De er meget nemme at lave, og det eneste du skal bruge, er forskellige nødder og en god soja. Hvis du kan få fat i usaltede cashewnødder eller paranødder og blander dem med hasselnødder og mandler, så har du efter min mening den optimale blanding.

Sojaristede nødder

200 g usaltede nødder fx cashewnødder, paranødder, mandler og hasselnødder
1/2 dl sojasauce

Tænd ovnen på 150 grader. Fordel nødderne i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir. Bag nødderne i den varme ovn i ca. 15 min. til de er varme og gyldne.
Hæld sojasauce over og vend godt rund i nødderne. Lad dem bage i ovnen i yderligere ca. 10-15 min. til de er mørke og sojaen er trængt ind i nødderne. Tag nødderne ud og afkøl før servering.
Opbevar nødderne i et glas med låg.

Print Friendly