Naturens spisekammer

Se lige, hvad jeg fandt i lørdags… og det var ikke nede i skoven, men i min lokale Irma. Ramsløg fra Bognæsskoven ved Roskilde Fjord. Det må være nyt, at man kan købe ramsløg, for jeg har kun set det i Irma. Jeg gav 17 kr. for en bakke, og måske er det lidt dyrt for et par håndfulde ukrudt. Til gengæld fik jeg smagt på naturens spisekammer og det er rigtig godt. Jeg lavede den her lækre ramsløgspesto (samme princip som en almindelig pesto, bare uden hvidløg), og resten af ramsløgene hakkede jeg fint og rørte med creme fraiche, lidt mayonnaise, salt og peber til en dressing. Enkelt og rigtig lækkert til fx nye kogte kartofler eller dampede grønne asparges.

Dagens grønne tip: Drømmer du også om at sætte tænderne i de danske ramsløg, og bor du ikke lige i nærheden af Irma. Så gå en tur i skoven medbringende saks og kurv og gå efter en hvidløgsduftende skovbund. Det er bladene du skal bruge og allerhelst de fine. De smager af en blanding af hvidløg og purløg og skal spises mens de er i blomst. Når de er afblomstret er de alt for stærke.

Ramsløgspesto

1 stor håndfuld ramsløg, kun bladene

50 g mandler

25 g parmesanost

1 1/2 dl ekstra jomfru olivenolie

salt og peber

citronsaft

Kom ramsløg, mandler og reven parmesanost i en blender og blend. Tilsæt olien gradvist, mens du blender til en pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Opbevar pestoen i et glas med låg i køleskabet.

Print Friendly