Forårsruller… med filodej

I går fik jeg langt om længe fat i noget filodej… takket være jeres kommentarer og tips. Menuen stod derfor på de her sprøde, hjemmelavede forårsruller med kylling, spinat og feta. Det er en af favoritterne hos børnene, men af og til laver jeg også nogle ruller kun med grøntsager. Jeg bruger, hvad vi nu har i grøntsagsskuffen, men kål, peberfrugt, gulerødder og pastinakker er altid godt, hvis det snittes fint og steges i lidt olie med chili, hvidløg og spidskommen.

Filodejen kan være svær at arbejde med, fordi den er skrøbelig og let knækker, hvis den tørrer ud. Det gør den desværre meget nemt, med mindre den holdes fugtig. Jeg optør dejen i køleskabet, og lægger et fugtigt viskestykke over, så dejen bevarer sin fugtighed. Mens jeg arbejder med dejen, pensler jeg med lidt olie, så dejen er nemmere at håndtere.
Jeg steger næsten altid rullerne i ovnen, fordi det er nemmere end at stå med frituren, og så sparer jeg samtidig lidt kalorier. Jeg synes stadig, at forårsrullerne bliver lækre sprøde, men det er selvfølgelig en smagssag.

Forårsruller med kylling, spinat og feta
Af Lone Kjær

ca. 12 stk.
1 pakke kyllinginderfilet, ca. 250 g
100 g babyspinat
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
75 g fetaost
salt og peber
ca. 4 plader filodej
olie til pensling
sød chilisauce som tilbehør

Skær kyllingen i små tern ca. 1 x 1 cm. Skyl og afdryp spinaten. Varm olien på en pande og steg kyllingen mør. Tilsæt spinat og vend godt rundt til spinaten falder sammen. Tilsæt presset hvidløg og fetaost i tern. Tag panden af varmen og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær hvert stykke filodej ud i 3 lige store stykker, så der er 12 stykker i alt. Pensl med olie og fordel fyldet på midten af dejen. Rul forsigtigt sammen, så dejen lukker tæt om kødet. Læg filorullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og steg dem i ovnen i ca. 15 min.

Print Friendly