Hjemmelavet konfekt #2

Hvert år til jul laver jeg de her flødekarameller. De smager himmelsk… af fløde og af rigtige gammeldags flødekarameller. Karamellerne er faste i konsistensen, men alligevel så bløde og lækre, at du undgår at knække tænderne.

Det kræver lidt tålmodighed at lave flødekarameller, da selve karamelmasse skal koge et par timer, for at få den rigtige konsistens. Du får det bedste resultat, hvis du bruger et sukkertermometer eller et bolsjetermometer som det også kaldes. Det kan købes i velassorterede isenkræmmere og kan desuden også bruges, hvis du skal tempererer chokolade til julens øvrige konfekt.

Hjemmelavede flødekarameller
Af Lone Kjær

Ca. 40 stk.

5 dl piskefløde
250 g rørsukker
125 g glukosesirup, fås i bl.a. Kvickly og Irma

Kom fløde, sukker og glukosesirup i en lille kasserolle og kog til en gylden karamel. Det tager ca. 2 timer, før massen begynder at tykne og slipper bunden. Rør ikke for meget i massen.
Brug et sukkertermometer og mål temperaturen på karamelmassen. Når den er 120 grader tages gryden af varmen. Beklæd en lille form ca. 20 x 10 cm med bagepapir. Pensl med et tynde lag smagsneutral olie. Hæld karamelmassen i formen og lad massen afkøle. Stil efterfølgende karamelmassen i køleskabet. Når massen er stivnet, er karamellerne færdige.
Tag karamellen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet, til massen er blød nok, til at du kan skære i den. Skær karamelmassen ud i lige store stykker. Opbevar karamellerne på køl med bagepapir i mellem.

Print Friendly