Orientalske hverdage

I perioder – særligt i øjeblikket, hvor dagene er lidt grå – har jeg en svaghed for alt, der dufter og smager bare den mindste smule af Østen. Denne nudelsalat med ingefærspinat og stegt andebryst er et rigtig godt eksempel på en af mine favoritretter, som hurtigt kan gøre hverdagen lidt mere eksotisk. Den består i al sin enkelhed af stegt andebryst serveret med en salat af nudler og wokstegt spinat med ingefær og chili.
Selvom retten smager af fremmed himmelstrøg bruger jeg råvarer som fås i velassorterede supermarkeder, og som efterhånden er blevet gængse dagligvarer. Resultatet er en meget velsmagende, spicy og sund ret, der udfordrer smagsløgene. Og eftersom styrken kommer fra chiliflager, som først drysses over til sidst, kan alle spise med, uanset om man er til det stærke eller ej.

Nudelsalat med ingefærspinat, stegt andebryst og sesam
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

2 stk. andebryst
salt og peber
1 spsk. rapsolie til stegning
200 g nudler
200 g frisk babyspinat
1 spsk. rapsolie til stegning
1 fed presset hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
salt og peber
chiliflager efter smag
sorte sesamfrø til pynt

Tænd ovnen på 180 grader. Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip-let-pande og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad og steg i ovnen i 15 – 20 min. afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet.
Kog nudlerne som angivet på emballagen. Hæld vandet fra og skyl dem under koldt vand. Skyl spinaten godt og afdryp. Varm olien i en wok og lynsteg hvidløg, ingefær og spinat i ca. 2 min. Tilsæt nudlerne og bland godt sammne. Tag wokken af varmen og smag til med salt, peber og chiliflager. Drys med sesamfrø. Skær andebrysterne i skiver og server sammen med nudel-spinat-salaten.

Print Friendly