Jeg har fået en mail fra Louise som mangler inspiration til, hvor hun kan bruge lakridspulver.
Hvis du har erfaring med lakridspulver eller ligger inde med en spændende opskrift, hvor du anvender lakridspulver, så skriv endelig en kommentar. Og husk at du også kan skrive til mig, hvis du har et spørgsmål om mad, som du tror, jeg vil kunne svare på.
Kære Lone,
Jeg er stor fan af lakrids men mangler ideer og opskrifter til, hvor jeg kan putte lakridspulver ind i min madlavning. Jeg lavede med stor succes og udbredt fornøjelse dine chokolade/lakridstrøfler til jul og har ellers brugt lakrids i smoothies. Men hvad kan jeg ellers putte det i?
På forhånd tak for god inspiration og smukke billeder!
Kh Louise Fly Caione
Kære Louise,
Jeg bruger primært lakridspulver til trøfler (som du også har lavet), chokolademandler, flødekarameller, i smoothies og til lakridsparfait. Sidstnævnte kan jeg varmt anbefale, at du prøver kræfter med, nu vi nærmer os sommer og istid. Opskriften finder du i min e-bog ‘Hverdag de luxe’ til højre her på siden. Parfaiten bliver altid utrolig blød, cremet og lækker – også selvom den ikke røres på ismaskine. Den har en pikant smag af lakrids, men det er muligt, at du skal prøve dig frem med hensyn til styrken.
Jeg har iøvrigt engang smagt et rigtig lækkert brød hvori der var lakridspulver, ligesom jeg har hørt, at et lille drys lakridspulver i hjemmelavet brombærmarmelade skulle smage rigtig godt. Jeg har desværre ikke prøvet at lave nogen af dele endnu, men jeg lover, at jeg skriver om det her på bloggen, når der kommer mere lakrids på menuen herhjemme.
Kh Lone
Kate Ekebjærg
maj 6, 2011 -
Bloggeren Fie med Flo’s Diner bruger også lakridspulver. Bl.a. i rabarbermuffins.
God weekend
Kate
Davids Engle
maj 6, 2011 -
Bloggeren Fie med Flo’s Diner bruger lakridspulver. Bl.a. i rabarbermuffins.
Lone Kjær
maj 6, 2011 -
Lyder skønt med rabarber og lakrids. Tak Kate…
Mia K.
maj 6, 2011 -
Hej Louise og Lone
Min kompagnon og jeg har arbejdet en del med lakrids i forskellige kombinationer. Tag et kig, måske er der nogle af opskrifterne i finder interessante.
http://cphgoodfood.dk/CPH_Good_Food/Opskrifter.html
Der kommer også snart salte opskrifter med lakrids. Bl.a. lakridssprængt kylling med rabarberkompot og blomkålssuppe med estragon og lakridsristede croutoner :)
Generelt synes jeg lakrids er fantastisk i kombination med fx. æble, pære, appelsin, hindbær, chokolade, smør eller blomkål mfl.
Det vigtigste når man arbejder med lakrids i en så ren form, er ikke at overdosere, hellere underdosere ellers bliver det lynhurtigt for meget.
Held og lykke med lakridsen!
Bedste hilsener
Mia Kristensen
Louises lakridser
maj 6, 2011 -
Tak Lone for dit svar Jeg må vist prøve parfaiten af. Tak også til jer andre for tips og links. Det der lakridssmør Mia lyder forførende men hvad er rålakrids lige for en størrelse? Er det den her sorte hårde klump eller er det rødder, jeg skal ha’ fat i?
Mia K.
maj 6, 2011 -
Uha det er også virkelig lækkert på en nybagt bolle eller rugbrød!
Rålakrids er indkogt lakridsekstrakt(rødder blendes med vand og dette indkoges herefter), også kendt som engelsk lakrids. Du kan købe det som de små hårde stænger/stykker/pastiller eller granulat. Matas, Apoteket, Johan Bulow, Magasin og Specialkøbmanden er bare nogle af forhandlerne.
Husk at knuse rålakrids helt fint inden du tilsætter det, også selvom du køber pastiller eller bliver det for meget. Granulatet er allerede findelt, så det er klar til brug.
– M
Rikke
maj 6, 2011 -
Hejsa
lakridskage smager også ganske fortrinligt. Jeg lavede også en lakridsglasur til og komme ovenpå. Det smager fanstastisk. Bare google efter en opskrift. Min søster vil snart prøve og lave lakridsmarengs og det tror jeg bestemt heller ikke er af vejen. Man kan også lave en lakridspanna cotta evt. serveret sammen med en citronformage eller jordbær med lakridsskum (flødeskum med lakridspulver). Mulighederne er mange.
God fornøjelse.
Mia K.
maj 6, 2011 -
Vil lige tilføje at man ikke kan substituere lakridsrod og rålakrids, selvom rålakrids laves på rødderne, så giver den kraftige indkogning af ekstrakten(rødderne siet fra) en helt særlig smag, som er mere kraftig og mindre sød :)
Nanna Wang Carlsen
maj 6, 2011 -
Lakrids og rabarber lyder helt vildt godt! Det må prøves!
En anden supernem måde at bruge lakridspulver på:
Vend lakridspulver i en god vanilieis og server med halve, lune karameliserede pærer (kan laves i ovnen og skal bare vendes et par gange, så det er pærelet). Karamelsmagen, vaniljen og lakridsen er en super treenighed.
(Har du tid til en ekstra prik over iet, så lav evt supertynde, sprøde karamel-pinde med ristede sesamfrø til – det er lækkert med lidt crunch til isen og pærerne).
Lone Kjær
maj 7, 2011 -
Dejligt med så mange inspirerende ideer til brug af lakrids. Tak for alle jeres kommentarer…. Kh Lone
Erland
maj 7, 2011 -
Hej
Jeg synes det naturligste sted at starte er med…..IS :-)
Her et link til en lakridsis jeg lavede
http://fjordrejen.dk/?p=1056
Og i den helt sjove ende har jeg lavet kaviar med lakrids
http://fjordrejen.dk/?p=889
man behøver ikke texturas for dette – men kan lave en lakrids/sukker sirup med lidt husblads i og dryppe det stile ned i iskold olie – så får man små kugler/kaviar med lakridssmag – server til lidt laks så får folk en overraskelse da kaviaren smager af lakrids :-)
/Erland
Mette
maj 7, 2011 -
Hej Lone
Jeg har lavet en version af ristede mandler overtrukket med hvid chokolade og rullet i lakridspulver. Du kan evt. se dem på min blog:)
Mvh. Mette
Marian
maj 8, 2011 -
Jeg synes lakridsrodspulver smager lækkert hvis mandler og rosiner lige bliver vendt rundt i det. Eller som et frækt indslag i min smoothie eller oven på yoghurt!
Maiken
maj 8, 2011 -
Hej Lone
Jeg har for nyligt brugt lakridspulver i cookies med hvid chokolade – et hit! :)
Se her: http://dronningemad.weebly.com/1/post/2011/04/freia-og-alle-de-andre-rdder.html
Dejlig blog du har by the way.
Mvh Maiken
Louises lakridser
maj 10, 2011 -
Kære Lone
Afprøvede lakridsparfait’en i weekenden. Den er verdensklasse. Selv de indbudte franske og belgiske gæster kunne lide den. Og de er ellers ikke til lakrids! Tror den bliver en tilbagevendende begivenhed på sommerbordet.
Kh Louise
Lone Kjær
maj 11, 2011 -
Kære Louise, Det glæder mig… jeg er også selv fuldstændig vild med den parfait!. jeg håber, at du også kan finde lidt inspiration i de mange kommentarer som oser af gode tips og spændende ideer til lakridsvariationer. Kh Lone
Ninna
maj 10, 2011 -
Det er helt vildt lækkert i marengs. Og nemt og hurtigt!
Forleden lavede jeg hjemmelavede flødeboller med lakrids og hvid chokolade. YUM!
Muffins med citronskal og lakrids er himmelsk.
Chokoladekage med lakridsglasur…
Susanne
jul 22, 2011 -
Hej alle
jeg eksperimenterer også meget med lakrids. Jeg har blandet det med æggesmørelse til bagværk – uhm. En lakridsflødebolle med citronsmag er heller ikke at kimse af. Og i min morgenmads smothie kommer jeg en tsk lakridspulver i – LÆKKERT. Jeg køber det hos http://www.det-sode-liv.dk
God fornøjelse
Susanne
Louise M
jul 30, 2011 -
Jeg er lige nu ved at koge en æble-rabarbergrød og da jeg puttede sukker i, kom jeg også lige til at tabe en tske fuld lakridspulver i ;O) Nu må vi se hvordan det bliver, regner med at blande det med æblekagerasp og lidt flødeskum som go’ gammeldaws æblekage..
Camilla
mar 27, 2012 -
Gode forslag. Jeg har også lavet et par stykker :-))