Kylling i karry thai style

Inspireret af den travle hverdag, som jeg har lige i øjeblikket, får du her en opskrift på en hurtig, simpel, men rigtig god kylling i karry. Retten er oplagt som hverdagsmad, da jeg bruger kyllingfilet, og den samlede tilberedningstid for hele retten er på under en halv time.

Kombinationen af kylling, karry og kokosmælk er utrolig velsmagende, og siden kogebogsforfatter Hanne Holm introducerede os alle for sit thailandske køkken i 90´erne, er det næsten blevet en klassiker.
Styrken på selve retten kan du justere med karrypastaen, afhængig af om du ønsker den meget stærk, eller mere tilgængelig. Jeg foretrækker at skrue lidt ned på kødet, og i stedet tilføre retten mange grøntsager.

Kylling i karry thai style
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

1 pakke kyllingefilet, ca. 250 g
300 g grønne bønner
1 blomkål
1 peberfrugt
200 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie
2 tsk. grøn karry
1 dl bouillon
1 dåse kokosmælk
salt og peber
saft af 1 lime

Tilbehør:
4 dl basmatiris

Skær kyllingen i mindre stykker. Nip bønnerne og del blomkålen i buketter. Snit peberfrugten. Skyl spinaten godt og slyng den tør.
Varm olien i en gryde og tilsæt grøn karry. Brun kyllingen i karryen ved god varme. Tilsæt bønner, blomkål og peberfrugt og hæld bouillon og kokosmælk på. Lad kylling og grøntsager simre under låg i ca. 5 min. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Smag til med salt og peber og limesaft.
Kog risene som angivet på emballagen og server til kylling i grøn karry med grøntsager.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly