Mandag tilbragte jeg nogle timer sammen med flere andre madpublicister på Numéro 64 på Østerbrogade i København. Anledningen var en invitation fra osteimportør Delimo som i samarbejde med Cofoco bød på skønne oste og god mad i hyggelige omgivelser.
Omgivet af utallige velduftende oste blev vi forkælet med en dejlig, uhøjtidelig middag, hvor udvalgte oste satte sit præg på den fire retters menu, som køkkenchefen havde tilberedt til os. Middagen – som iøvrigt var utrolig velsmagende – blev krydret med nogle gode ostehistorier, hvor en af dem netop handlede om passionen for ost, som også er en hjemmeside fyldt med inspiration til, hvordan du bruger ost i både det salte og søde køkken.
Og apropos inspiration, så fik den verden af oste, som jeg smagte på i mandags, mig til at tænke på dette fyldige muslibrød, som jeg holder meget af til fx blåskimmeost eller en tør let saltet manchego. Begge oste klæder sødmen fra brødet rigtig godt, og selvom det er et forholdsvis tungt brød, så er små bidder sammen med osten helt perfekt – især til en kop te en søndag morgen.
Muslibrød med nødder
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
2 brød
2 1/2 dl kærnemælk
2 1/2 dl vand
50 g gær
1 spsk. brun farin
2 tsk. salt
100 g havregryn
100 g speltflager
50 g solsikkefrø
50 g rosiner
50 g hasselnødder
ca. 450 g hvedemel
lidt speltflager til pynt
lidt hakkede hasselnødder til pynt
Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt brun farin og salt. Rør havregryn, speltlflager, solsikkefrø og rosiner i væsken sammen med hakkede hasselnødder.
Ælt hvedemel i væsken lidt af gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del dejen i to lige store stykker og form til to brød. Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader. Pensl brødene med vand og drys med speltflager og hakkede hasselnødder. Bag brødene i ca. 30 min. på nederste rille. Afkøl på en bagerist.
Lene
nov 4, 2011 -
Hej Lone,
Det er et fuldstændig fantastisk brød, som jeg har bagt MANGE gange – jeg har bl.a. scoret mange billige ekstra point ved svigerfar – bare ved at servere dette skønne brød sammen med hjemmelavet aromatisk æblesmør (Kille Enna opskrift) og stærk/skimmel ost. – kæmpe hit:-) \Lene
Lone Kjær
nov 6, 2011 -
Tak Lene… Det er et skønt brød. Det lyder også virkelig lækkert med æblesmør. Måske jeg skulle prøve den opskrift.
Kh Lone
Tanja
nov 7, 2011 -
Kære Lone,
Jeg er vild med dine bageopskrifter. Jeg har lige slået en dej op til æbleboller (en opskrift, som jeg fandt hos sæson for god smag), dog har jeg tilsat mit eget præg, ved at tilføje lidt A38, hvedeklid og fuldkornsrugmel. I morgen står prøven!
/Tanja
Lone Kjær
nov 7, 2011 -
TUSIND TAK… det lyder rigtig godt med masser af fuldkorn sammen med æblerne.
nike free run
dec 14, 2011 -
bedre og billigere steder at handle på nettet.
Lone Kjær
dec 18, 2011 -
Hvis du har nogle gode tips, så kom endelig med dem!