GLÆDELIG JUL

Så er juleferien endelig i gang. I skrivende stund dufter her af nybagte håkonskager, juletræet er pyntet, og om lidt skal der laves mere konfekt. I morgen er der stort rykind af familien, så derfor vil jeg ønske jer alle en glædelig jul allerede i dag.

Jeg holder ferie indtil januar, men inden får du en opskrift på en skøn kålsalat med granatæble og mandler. Salaten er ikke kun utrolig smuk, den smager også forrygende, er knasende sprød, smækfyldt med vitaminer og lige tilpas ‘raw’.

I min madverden er den et perfekte tilbehør til den traditionelle julemiddag med juleand, flæskesteg og rødkål, fordi den er frisk og dermed giver et godt modspil til den ‘fede’ julemad. Alternativt kan salaten også serveres til vinterens tunge gryderetter. Jeg foretrækker at lave salaten med grønkål, men kan du ikke få fat i det, så kan du bruge fintsnittet rå rødkål, hvidkål eller savoykål i stedet.

RIGTIG GLÆDLIG JUL OG GODT NYTÅR MED MASSER AF VELSMAGENDE MAD

Kålsalat med æbler og sennepsdressing
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Tilbehør til 4-6 personer

400 g fintsnittet grønkål, savoykål eller hvidkål
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 æbler
2 granatæbler
50 g saltede mandler (kan erstattes af andre salte nødder)

Sennepsdressing:
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
2 spsk piskefløde
1 tsk Dijonsennep
1 tsk flydende honning

Skyl kålen godt og slyng den tør. Kom kålen i en skål og drys salt og sukker over. Kram kålen godt og lad den stå og trække ca. 30 min. Halver æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Vend æbler i kålen. Halver granatæblerne og pres saft og kerner ud over kålen.
Ryst ingredienserne til dressingen sammen og vend dressingen i salaten. Drys med hakkede mandler og smag salaten til med salt og peber og evt. citronsaft.

 

 

 

 

Print Friendly