Hvis du gerne vil forkæle familien med lidt lækkert i weekenden, så er det måske de her lune, sprøde french toast med chokolade, som skal have en plads på morgenbordet i morgen tidlig?
Jeg laver altid french toast med groft sandwichbrød, og lige netop i denne opskrift er kontrasten mellem det grove brød og den søde, bløde chokolade fuldstændig uimodståelig. Jeg har lært at bage brødene i ovnen, og synes det er både nemmere og hurtigere end den klassiske version, hvor brødene steges på panden.
Hvis du vil lave luksusudgaven, kan jeg anbefale Nocciolata, som er en økologisk chokoladenøddecreme fra Rigoni di Asiago. Den smager fantastisk af chokolade, og har samme smørbare konsistens som nutella. Desværre fås den ikke så mange steder, men jeg køber den i Irma. Alternativt kan du bruge nutella.
Bagt french toast med chokolade
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
4 personer
4 æg
1 tsk stødt kanel
1 tsk sukker
4 skiver sandwichbrød
chokoladenøddecreme eller nutella
blødt smør til pensling
Pisk æggene sammen og tilsæt kanel og sukker. Smør halvdelen af brødene med et tykt lag chokoladecreme eller nutella. Læg de øvrige brødskiver over.
Læg brødskiverne i æggemassen, så den dækker. Lad brødene ligge ca. 1 min. på hver side. Tænd ovnen på 220 grader. Kom bagepapir på en bageplade og smør det med smør.
Læg de gennemvædede sandwich herpå. Bag brødene i ovnen i ca. 5 min. på hver side, til de er gyldne. Halver brødene og server dem straks.
Michelle
feb 24, 2013 -
Smart at bage dem i ovnen, det skal prøves :-)
Lone Kjær
feb 24, 2013 -
Ja, det er meget nemmere og de bliver stadig lækre sprøde.
Heidi
feb 25, 2013 -
Er du gal hvor ser det lækkert ud! De må prøves.
Lone Kjær
feb 25, 2013 -
Og de smager mindst lige så godt, som de ser ud!
Malene
sep 11, 2013 -
Hold da helt op det ser nemt og utrolig lækkert ud. Jeg har aldrig før prøvet at lave french toast i ovnen før, og jeg har heller aldrig prøvet at putte nutella i midten, så jeg er meget spændt. Men rigtig god ide.
Udover dine anbefalede ingredienser, tror jeg også at jeg vil putte lidt mælk i. Det plejer at medføre en rigtig godt resultat.
Mvh. Malene
Lone Kjær
sep 12, 2013 -
De er så lækre, og super nemme at lave:-)