Til kageelskeren

Jeg har tidligere skrevet om min svaghed for Adam Aamanns mazarinkage i det her blogindlæg. En anden af mine mazarin favoritter er denne kartoffelmazarin med chokoladesmørcreme. Opskriften på kagen er i sig selv ikke noget nyskabende, eftersom kartoffelmazarin har været kendt længe, men den er et rigtig godt eksempel på en kage favorit, som aldrig går af mode.

Som navnet antyder indeholder dejen kogte kartofler. De er med til at give kagen den eftertragtede svampede konsistens, som er karakteristisk for en mazarinkage, mens mandler og marcipan tilfører kagen en fantastisk smag. Ofte dekoreres kagen med smeltet chokolade, men jeg foretrækker en chokoladesmørcremen, fordi den gør kagen endnu mere smovset og uimodståelig for os kageelskere.

Kartoffelmazarin med chokoladesmørcreme
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

ca. 12-15 stk.

75 g smør
200 g sukker
2 æggeblommer
100 g mandler
200 g kogte kartofler
100 g groftrevet marcipan
2 æggehvider

Chokoladesmørcreme:
140 g flormelis
25 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g blødt smør
3 spsk. mælk

Tænd ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggeblommerne, en ad gangen. Blend mandler til en grov mel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør mandelmel, kartofler og marcipan i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i en form ca. 20 x 20 cm foret med bagepapir og bag kagen i ca. 35 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen til en tyk cremen uden klumper. Fordel chokoladesmørcremen på kagen, inden den skæres ud.

Print Friendly