Giv herremaden et pige-pift

Selv om jeg har en svaghed for bøf bearnaise, flæskesteg med brun sovs og andre klassikere, så har jeg tit en uimodståelig trang til at servere de klassiske favoritter i lidt andre forklædninger. Derfor var det også rigtig sjovt og inspirerende, da jeg for nylig lavede en sag til magasinet LIV, hvor jeg netop tvistede den klassiske, velkendte herremad, så retterne fik et rigtigt pige-pift. For afvekslingens og appetittens skyld fik grøntsagerne lov til at fylde mere og kødet mindre, og det resulterede i 4 nye retter.
Et eksempel på en af favoritterne er stegt flæsk med persillesovs, som jeg lavede om på allerbedste tøsemanér til en rodfrugtsalat med stegt flæsk og persillepesto. Retten smager virkelig skønt, og er oplagt at lave lige nu, mens det endnu er sæson for rodfrugter.


Rodfrugtsalat med stegt flæsk og persillepesto
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

Bagte rodfrugter
1 kg rodfrugter fx rødbeder, knoldselleri, pastinakker og persillerødder
2 bagekartofler
1 spsk. olivenolie
salt

Stegt flæsk
300 g flæsk i skiver
1 tsk. fint salt

Persillepesto
1 stort bundt persille
25 g mandler
50 g hel parmesanost
1 fed hvidløg
1 1/2 dl ekstra jomfru olivenolie
saft af 1 citron
salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader varmeluft. Skræl rodfrugterne og kartofler og skær i mundrette stykker. Vend rodfrugter og kartofler med olie og fordel dem adspredt på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag rodfrugterne i ca. 30 min.

Læg flæsket på en bagerist med en bageplade under. Drys med salt og steg flæsket i ovnen i ca. 20 minutter til det er sprødt og gyldenbrunt på begge sider. Vend flæsket under stegningen.
Skyl persillen godt og slyng den tør i en salatslynge. Kom persille, mandler, hel parmesanost og presset hvidløg i en blender. Kør mens olien gradvist tilsættes.  Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Server bagte rodfrugter med stegt flæsk og dryp af persillepesto.

Print Friendly