Chokoladecookies

Forleden bagte jeg de her lækre cookies med chokolade, fordi vi savnede noget sødt. Egentligt havde jeg hverken ingredienser eller tid til at bage, men da jeg havde dejen liggende i fryseren, krævede det ikke noget særligt, før vi kunne få tilfredsstillet den søde tand.

De sprøde chokoladecookies minder i smag, konsistens og udseende om klassiske cookies, fordi de har den bløde og lidt sej midte. For at opnå den rigtige konsistens må kagerne endelig ikke bage for længe, men kun til de er lige netop gyldne. Når du nu er i gang, kan jeg anbefale, at du laver dobbelt portion, og fryser halvdelen ned ligesom jeg gjorde. Det er overskudsagtigt, nemt og skaber glæde på andre dage.

I opskriften har jeg brugt tre slags chokolade (mørk-, hvid- og flødechokolade), men du kan sagtens nøjes med kun at bruge en slags, bare den samlede mængde er den samme. Kagerne smager også godt, hvis du fx bruger mørk chokolade med mint eller havsalt.

3 dobbelt chokolade cookie

 

Tredobbelt chokoladecookies
Af Lone Kjær, Foto: Columbus Leth

Ca. 20 store cookies

125 g smør
220 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. flagesalt
50 g mørk chokolade
50 g fløde chokolade
50 g hvid chokolade

Kom smør, brun farin og vaniljesukker i en skål og pisk det sammen til en cremet konsistens.
Tilsæt ægget og pisk sammen.
Bland hvedemel med bagepulver og salt og rør det i dejen til den er ensartet.
Hak de tre slags chokolade groft og rør i dejen.
Rul dejen ud til en tyk pølse ca. 6 cm diameter og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær dejen i skiver på ca. 1 cm tykkelse med en skarp kniv. Fordel kagerne på to bageplader med bagepapir og bag dem – en plade af gangen – i ca. 10 min. til de er gyldne. Måske de skal bage kortere tid. Tjek evt. allerede efter 8 min.
Afkøl kagerne et par minutter på bagepladen inden de afkøles på en bagerist.

 

Print Friendly