Kartoffelmad deluxe

I sidste uge havde jeg julens allerførste photoshoot, og den kommende tid vil fortsat stå i julens tegn. Det er godt nok lidt tidligt at tænke på jul, men da de magasiner som jeg skriver for har lang produktionstid, så starter julen for mit vedkommende allerede i august. Det er dog ikke noget problem, da jeg elsker julen, men efter en lang fotodag, hvor der bliver bagt, spist og smagt på juleknas, kager og steg, længes jeg altid efter noget mere simpelt, når jeg kommer hjem. Noget af det bedste jeg ved, er derfor en sprød rugbrødsmad, som denne kartoffelmad jeg forleden aften havde fornøjelsen af at spise.

Selve kartoffelmaden er helt klassisk. Men det som gør den ekstra appetitlig er de hjemmeristede løg, der tilfører lidt ekstra sprød luksus. En meget enkel og samtidig velsmagende mad. Perfekt… når man trænger til noget let.

05 Kartoffelmadder

Kartoffelmad med hjemmeristede løg
Af Lone Kjær, Foto: Anders Schønnemann 

4 personer

2 løg
½ dl hvedemel
1 dl vindruekerneolie til fritering

8 kogte kartofler
8-12 radiser
4 skiver rugbrød
smør
4-8 sprøde salatblade
god mayonnaise
1 bakke karse

Pil løgene og skær dem i ringe. Vend løgene i hvedemel. Brug evt. et dørslag, så overskydende mel kan drysse af.
Varm olien på en pande og rist løgene, til de er sprøde. De skal vendes undervejs.
Læg løgene til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Skær kartoflerne i skiver. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. Skyl salaten og slyng den tør.
Smør rugbrødet og læg salatblade på. Top med kartofler, mayonnaise, radiser, karse og ristede løg. 

Print Friendly