Pulled beef med oliven og saltet ricotta

For nogle måneder siden – mens det stadig var sommer – lavede jeg en række simreretter til magasinet Boligliv. Nu banker årstiden for den slags madlækkerier for alvor på, og jeg kan slet ikke vente til jeg igen skal forkæle mine smagsløg med denne uimodståelige pulled beef.
Selvom jeg har fået en lille overdosis af pulled pork, så er det svært ikke at blive vild med det trevlede kød – især når det tilberedes af oksekød.

Jeg lader kødet simre med både dåsetomater og bouillon, så der er rigeligt med væde og efter 4-5 timer i ovnen, bliver det virkelig velsmagende og naturligvis meget mørt. Retten serverer jeg på grillet surdejsbrød, toppet med saltet ricotta og et drys gremolata. Det smager intet mindre end himmelsk.

Pulledbeef

Pulled beef med oliven og saltet ricotta
Af Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

6 personer

Pulled beef
1 kg oksetykkam, oksetyksteg eller oksebryst
3 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. groft salt
1 tsk. chiliflager
1 tsk. friskkværnet sort peber
2 store løg
2-3 stilke blegselleri
1 helt hvidløg
2 dåse hakkede tomater
2 dl bouillon
75 g sorte oliven
2 spsk. rødvinseddike

Saltet ricotta
200 g ricottaost
½ tsk. flagesalt
friskkværnet peber
evt. 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Gremolata
1 bundt bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
1 økologisk citron

Tilbehør
surdejsbrød

Varm olien i en tykbundet gryde og brun kødet på alle sider. Bland krydderierne, drys dem over kødet, og vend det rundt, så kødet er dækket af krydderierne. Tag kødet op.
Hak løgene og snit blegselleri. Steg løg og blegselleri bløde i stegegryden i ca. 5 min.
Pil hvidløgsfeddene, og kom dem i gryden. Tilsæt tomater, vand og oliven og giv det et opkog. Læg kødet i saucen, læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 135 grader i 4-5 timer – til kødet er meget mørt.

Saltet ricotta: Pisk ricotta til en cremet konsistens og smag til med flagesalt. Fyld osten i en skål, drys med friskværnet sort peber og stænk med olivenolie.

Gremolata: Skyl persillen grundigt, tør den og hak den. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Bland med fintrevet citronskal.

Tag kødet op, og riv det i strimler med et par store gafler – fjern evt. fedt og sener. Rør kødet i saucen, og kog det igennem på komfuret. Smag til med rødvinseddike, salt og peber.
Server kød med saltet ricotta, gremolata og grillet surdejsbrød.

Pulledbeef2

Print Friendly