Pølseret med rodfrugter og chorizo

Forleden var en rigtig tøm-køleskabet-til-aftensmad-dag. Med en rest kogte kartofler, nogle bagte rodfrugter og en pakke chorizopølser endte vi med at få denne lækre pølseret.
Retten minder lidt om en anden pølseret, som jeg tidligere har bragt opskriften på i det her indlæg. Begge opskrifter er inspireret af den velkendte svensk pølseret, men i stedet for at basere retten på kartofler får jeg mere smag og flere grøntsager på tallerkenen, når jeg tilsætter nogle rodfrugter og et par peberfrugter. Det er en suveræn måde at få brugt rester på, for forholdet mellem kartofler og rodfrugter er ikke så afgørende, så længe du kommer nogle gode pølser i retten. Det er hjemmelavet fastfood, og serveres pølseretten med lidt sorte oliven, parmesan og persille smager den himmelsk.

pølseret

Pølseret med rodfrugter og chorizo
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

4 personer

500 g kogte kartofler
300 g kogte, bagt eller stegte rodfrugter
400 g chorizopølser
1 løg
2 røde peberfrugter
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 dåse tomatpuré, 70 g
2 dl mælk
salt og peber
2 spsk. sorte oliven
frisk revet parmesanost
bredbladet persille

Skær kartofler og rodfrugter i mindre stykker og pølser i skiver. Hak løget. Skær peberfrugter i strimler.
Varm olien på en pande og svits pølserne i ca. 5 min. Tilsæt løg, presset hvidløg og paprika og steg i yderligere et par minutter. Skru ned for varmen. Tilsæt kartofler, tomatpure og mælk og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 min.
Smag retten til med salt og peber. Server med oliven, parmesanost og persille.

Print Friendly