Sprøde speltflutes

I går bagte jeg de her lækre sprøde speltflutes til vores aftensmad. Menuen stod på broccolisuppe efter denne opskrift, og da vi elsker brød i vores familie, er det fuldstændig utænkeligt, at servere suppe uden et velsmagende brød som tilbehør.

Gennem tiden har jeg bagt adskillige flutes, og jeg har efterhånden erfaret, at jeg får det bedste resultat, når jeg bager dem i min flutesform. Jeg arbejder ofte med en lidt flydende dej, og den kan godt være svær at styre og holde på plads med mindre man altså bruger en form. Som ekstra bonus får brødene den slanke, smukke og meget karakteristiske form… som jeg rigtig godt kan lide.

Dejen til de her speltflutes skal hæve koldt natten over, og hvis du sørger for at den forbliver lidt flydende og bager den ved høje temperaturer, får du et rigtig vellykke resultat. Jeg bruger øl i dejen, fordi det giver en mere fyldig smag, en lækker farve og i kombination med lidt tilsat lakridssirup, får brødene en meget velafbalanceret smag. Har du ikke haft tid til at lave dejen dagen før, så kan du i stedet tilsætte 30 g gær og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.

Flüte 02

Sprøde speltflutes
Af Lone Kjær, Foto Columbus leth

3 stk.

2 dl øl fx porter eller maltøl
1 dl yoghurt naturel
10 g gær
2 spsk. lakridssirup (kan ersattes af mørk sirup)
1 spsk. salt
ca. 350 g fint speltmel

Hæld øl og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Rør sirup, salt og speltmel i væsken. Rør godt rundt og ælt dejen i ca. 10 min. på en røremaskine. Dejen skal være let flydende.
Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet natten over.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og form skødesløst til 3 flutes. Pensl en fluteform med olie og drys med mel. Læg brødene i formen og lad flutene hæve tildækket i ca. 30 min. et lunt sted.
Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.
Pensl flutene med vand, rids dem og drys med mel. Bag flutene i ca. 15 min. til de er sprøde og gennembagte.

Print Friendly