En udfordring til ris a la mande

Der er kun ganske få dage til jul, og selvom det er de færreste der vælger at eksperimentere med julemaden lige netop juleaften, har jeg alligevel udfordret den klassiske ris a la mande med en skøn opskrift på en byg a la mande. Som navnet også siger det, har jeg i denne opskrift valgt at lave en grød på de lækre perlebyg i stedet for almindelige grødris.

Resultatet er virkelig vellykket, fordi byg ikke koger helt ud, men stadig bevarer noget bid, og det er meget appetitligt, når den vendes med flødeskum og mandler. Jeg tilsætter vaniljekorn, en kanelstang og stjerneanis, for at få grøden til at blive endnu mere velsmagende. Desserten minder stadig lidt om den klassiske ris a la mande, og er et lækkert alternativ til dem som har mod på at prøve noget nyt.

Rigtig glædelig jul og godt nytår!

Ris_a_la_mande_funky

Byg a la mande
Af Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

6-8 personer

200 g perlebyg
8 dl sødmælk
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 stjerneanis
1/2 liter piskefløde
korn af 1 vaniljestænger
100 g smuttede mandler

Amarena kirsebær eller kirsebær sauce

Skyl perlebyg. Bring byg og mælk i kog. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel og stjerneanis.
Kog ved svag varme i ca. 30 min. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden. Tag stjerneanis, vanilje- og kanelstang op.
Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag 1 mandel fra og hak resten af mandlerne.
Findel grøden med en gaffen og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.
Server byg a la mande med amarena kirsebær eller kirsebær sauce.

 

Print Friendly