Makronsnitter

Jeg er inde i en rigtig oprydningsperiode, og på min computer har jeg fundet en masse skønne madbilleder, som jeg har lavet til forskellige magasiner gennem årene. I går fandt jeg det her fine billede af de lækreste makronsnitter, som dygtige Columbus Leth har taget for flere år siden til en kagesag til Boligliv. Billedet tiltrak lidt ekstra opmærksomhed, fordi mine børn og jeg elsker hjemmebagte makronsnitter, og fordi det er alt for længe siden, vi sidst har bagt dem.

Kagerne er forholdsvis nemme at lave, og kan sagtens bages af køkkenvante børn – eventuelt med hjælp fra en voksen. Fyldet består af en marmelade, som kan varieres efter smag og hvad man har på lager. På billedet har jeg bagt snitterne med hindbærmarmelade, som mine børn er fuldstændig vilde med. Men hvis jeg må bestemme, så synes jeg en sveskekompot eller æblemarmelade klæder den søde makrontopping endnu bedre.

makronsnitter

Makronsnitter
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

Ca. 20 stk.

225 g hvedemel
125 g flormelis
1 tsk. bagepulver
125 g smør
3 æggeblommer

Fyld:
150 g hindbærmarmelade

Makrontopping:
150 g marcipan
3 æggehvider
250 g flormelis

Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd en bradepande med bagepapir ca. 20 x 25 cm.
Bland mel med flormelis og bagepulver. Skær smør i tern og smuldr i melblandingen. Tilsæt æggeblommer og saml dejen.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir så den passer i størrelsen til formen. Læg dejen i formen, prik den med en gaffel og bag den i ovnen i ca. 15 minutter til den er gylden.Tag bunden ud og hæv temperaturen til 200 grader varmeluft.
Riv marcipanen groft og rør med æggehvider. Tilsæt flormelis og rør massen godt sammen.
Smør marmelade på den bagte bund. Fordel makronfyldet over, så det dækker. Pas på med ikke at blande makrontoppingen for meget rundt i marmeladen.
Sæt kagen tilbage i ovnen. Bag kagen i ca. 20 min. til overfladen er sprød. Afkøl kagen før den skæres i snitter.

Print Friendly