Rustik hverdagskylling

En af mine veninder har spurgt mig, og hun kunne få opskriften på min hverdagskylling eller kylling i fad, som vi også nogen gange kalder den. Jeg har lavet den ret til hende adskillige gange, når hun har besøgt os, og hver gang høster jeg mange roser.
I morges faldt jeg så tilfældigvis over dette billede af retten på min computer, og det mindede mig om, at jeg burde publicere opskriften, så I er flere der kan få glæde af den.

Egentligt er det en meget nem ret. Du skal ikke bruge særlig mange ingredienser, tilberedningen er enkel, og det hele kommer i et fad som simre færdigt i ovnen. Bonus er en fuldstændig fantastisk, velsmagende kylling med masser af smovs. Jeg køber helst en hel kylling, som jeg parterer, men hvis du synes det er for uoverskueligt, så brug kyllingeoverlår i stedet. Retten serveres direkte fra fadet med fx bulgur, ris eller brød til – gerne suppleret af en sprød kålsalat. Det er rustik hverdagslykke ved middagsbordet.

kylling i fad

Hverdagskylling
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

4 personer

1 kylling parteret i 8 dele eller 8 kyllingeoverlår
2 spsk. olivenolie
2 rødløg
2 fed hvidløg
4 gulerødder
1 dåse artiskokhjerter
1 dåse cherrytomater (kan erstattes af hakkede tomater)
2 dl grøntsagsbouillon
1 bundt krydderurter fx persille, koriander eller basilikum

Tilbehør:
Bulgur eller ris
sprød kålsalat

Varm olien i en gryde med slip let belægning og brun kyllingelårene. Krydr med salt og peber og fordel lårene i et ovnfast fad.
Pil løgene og skær dem i både. Pres hvidløgene og hak dem groft. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Kom løg, hvidløg og gulerødder i fadet til kyllingen sammen med artiskokhjerter.
Rør tomater med bouillon og hæld i fadet til kylling og grøntsagerne. Drys med hakkede krydderurter. Stil fadet i ovnen ved 200 grader og steg i ca. 30 min. Server med kogt bulgur eller ris og en sprød kålsalat.

Print Friendly