Rødbedesalat med quinoa og dukkah

Fornylig lavede jeg denne skønne vintersalat med rødbeder og quinoa til Hjerteforeningens medlemsblad Hjertenyt. Dem som kender mig godt vil helt sikkert sige, at det er en rigtig ’Lone salat’. Der er nemlig smæk på farverne, og salaten er på en gang både fyldig, sund og velsmagende. Samtidig er den lidt rodet, men stadig appetitlige at se på – præcist som jeg godt kan lide en salat.

Et lille drys dukkah giver salaten en lækker knasende sprødhed og tilfører masser af smag. Jeg laver selv krydderiblandingen, og opbevarer den i et glas med låg, hvor den holder sig nogle uger. Dukkah er et fantastisk krydderi til rigtig mange retter, og kan tilsættes hvor du savner smag og mere bid.

Hjerte-Roedbedesalat 

Rødbedesalat med quinoa og dukkahdrys
Af Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

4 personer

Rødbedesalat
750 g rødbeder
125 g quinoa
2 æbler (kan erstattes af pærer)
1 lille bundt bredbladet persille
20 g soltørrede tranebær
1 spsk. olivenolie
50 g fetaost 40+
25 g dukkah

Kog rødbederne i ca. 45 min. Afkøl og gnub skindet af. Skær rødbederne mundrette stykker.
Kog qunioa som angivet på emballagen og afdryp.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Skyl persillen. Vend rødbeder med quinoa, æbler, persille, soltørrede tranebær og olivenolie. Smuldr fetaosten over og drys med dukkah.

Hjerte-Dukkah

Dukkah
Ca. 100 g 

30 g mandler
30 g hasselnødder
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. hel koriander
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. spidskommen
½ tsk. sorte peberkorn
½ tsk. chiliflager
½ tsk. flage salt

Rist de to slags nødder på en tør pande, til det får farve. Tag nødderne af panden og hak dem groft. Rist sesamfrø på panden til de giver lyd. Rist krydderierne og peberkorn på panden, til de begynder at dufte. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter sammen med chiliflager. Bland krydderier med nødder, sesamfrø og salt. Afkøl krydderiblandingen.

TIP Prøv også lakridsdukkah. Undlad da chiliflager og tilsæt i stedet 2 tsk. stødt lakridspulver.

Print Friendly