Fine finskbrød

Midt i juletravlheden og bunken af arbejde, kiggede jeg i går mine opskrifter og madbilleder igennem, for at finde inspiration til vores årlige julebagning. Blandt de mange fristende julelækkerier faldt jeg over denne fine dåse fyldt med sprøde smørbagte finskbrød. Opskriften er en rigtig juleklassiker, som jeg aldrig bliver træt af, og netop derfor synes jeg, den fortjener lidt opmærksomhed.

Er du på udkig efter andre opskrifter på julesmåkager, så kig her, hvor du finder opskriften på mine dekorerede julekager eller her, hvis du kunne tænke dig opskriften på Lagkagehusets pebernødder.

Finskbrød

Kan du godt lide at give hjemmelavede gaver, så kom kagerne i en sød dåse med et lille bånd omkring. Så har du den fineste værtindegave, der helt sikkert vil vække glæde.

Finskbrød
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

35 stk.

200 g hvedemel
75 g sukker
125 g smør
1 æg til pensling
hakkede smuttede mandler og groft rørsukker til pynt

Hæld mel og sukker i en skål og smuldr smørret heri. Findel til en grynet masse og saml dejen hurtigt.
Pak dejen i husholdningsfilm og læg den på køl i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 5 mm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter ca. 2 x 6 cm.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Drys med hakkede mandler og rørsukker. Bag kagerne i 8-10 min. og afkøl på en bagerist.

Print Friendly