Når det kommer til chokolade og hjemmelavet konfekt, så er jeg mest til det enkle uden alt for meget sjov og ballade. De her hjemmelavede blommer i madeira er et rigtig godt eksempel på et stykke konfekt efter min smag. Et meget klassisk stykke tilberedt med få ingredienser.
At lave blommer i madeira er meget nemt, men det kræver, at du lader sveskerne ligge i madeira natten over. Jeg bruger de franske Agen svesker, også selvom de er dobbelt så dyre, som dem du køber i fx. Netto. Til gengæld får jeg dobbelt så god en smag og en lille bid luksus. Agen svesker kan købes i velassorterede supermarkeder og her.
Blommer i madeira
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
20 stk.
20 Agen svesker uden sten
madeira
200 g marcipan fx Summerbird
ca. 100 g god mørk chokolade til overtræk
evt. lidt guldstøv til pynt
Kom sveskerne i en skål og hæld madeira over så det dækker. Lad sveskerne stå til næste dag.
Skær marcipanen ud i 20 stykker. Hvis du synes, at de bliver for store med hele svesker, kan sveskerne halveres og marcipanen skal så skæres i 40 stykker.
Tag sveskerne op. Lad dem dryppe godt af. Pak sveskerne godt ind i marcipanen. Det er lidt klistret.
Hak chokoladen og smelt den ved svag varme i en skål over vandbad. Dekorer marcipanen med chokoladen og lad dem ‘tørre’ på et stykke stanniol eller en bagerist. Drys evt. med guldstøv.
Newyorkerbyheart
nov 30, 2010 -
Uhmm, det er lige noget for mig :-) Jeg er heller ikke til alt for meget forskelligt i konfekt, jeg synes jo at et stykke virkelig godt marcipan med et stykke lækkert blød nougat, det er skønt….
Mange hilsner
Birthe
Min Kage
nov 30, 2010 -
Årh jamen altså. Så enkelt og så smagsfuldt. Jeg skriver straks idden ned på min konfekt liste. Tak for ide og opskrift
Birthe
dec 2, 2010 -
Det lyder super lækkert og må bestemt prøves – lidt men godt er mit motto :). I øvrigt tak for gode opskrifter.
Bedste hilsener
Birthe
Lea
dec 7, 2017 -
Hvilken Madeira vin brugte du?
Lone Kjær
feb 22, 2018 -
Hej Lea, Jeg har brugt en, som jeg en gang fik forærende. Jeg synes ikke, man skal gå på kompromis med vinen, så køb gerne en god en, da den smages og er værd at bruge penge på. Måske du kan få lov at smage på vinen inden du køber den. Mange vinhandlere har i dag vinsmagning i weekenden og vi rigtig gerne vejlede og give gode råd inden man køber. God fornøjelse.