Jeg har tidligere skrevet om min svaghed for Adam Aamanns mazarinkage i det her blogindlæg. En anden af mine mazarin favoritter er denne kartoffelmazarin med chokoladesmørcreme. Opskriften på kagen er i sig selv ikke noget nyskabende, eftersom kartoffelmazarin har været kendt længe, men den er et rigtig godt eksempel på en kage favorit, som aldrig går af mode.
Som navnet antyder indeholder dejen kogte kartofler. De er med til at give kagen den eftertragtede svampede konsistens, som er karakteristisk for en mazarinkage, mens mandler og marcipan tilfører kagen en fantastisk smag. Ofte dekoreres kagen med smeltet chokolade, men jeg foretrækker en chokoladesmørcremen, fordi den gør kagen endnu mere smovset og uimodståelig for os kageelskere.
Kartoffelmazarin med chokoladesmørcreme
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
ca. 12-15 stk.
75 g smør
200 g sukker
2 æggeblommer
100 g mandler
200 g kogte kartofler
100 g groftrevet marcipan
2 æggehvider
Chokoladesmørcreme:
140 g flormelis
25 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g blødt smør
3 spsk. mælk
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggeblommerne, en ad gangen. Blend mandler til en grov mel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør mandelmel, kartofler og marcipan i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i en form ca. 20 x 20 cm foret med bagepapir og bag kagen i ca. 35 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen til en tyk cremen uden klumper. Fordel chokoladesmørcremen på kagen, inden den skæres ud.
Heidi
feb 1, 2013 -
Hej Lone, er det en kage, som helst skal spises samme dag, eller kan jeg godt lave kagen dagen før jeg skal bruge den?
Hilsen Heidi
Lone Kjær
feb 1, 2013 -
Hej Heidi.
Du kan sagtens bage kagen dagen før, og evt. vente med at dekorere den med chokoladesmørcremen til lige før den skal serveres.
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Lone
Gitte wenneberg
feb 1, 2013 -
Det lyder som et godt kage projekt til weekenden. Er hjemme i dag med to syge drenge, så måske vi skulle bage den allerede i dag? God weekend Lone, Kh Gitte
Lone Kjær
feb 1, 2013 -
Det er en skøn kage, som du helt sikkert skal bage med drengene. De fortjener vist lidt ekstra forkælelse, nu de er syge. Rigtig god weekend Gitte.
Heidi
feb 1, 2013 -
Hej Lone, hvor ser den lækker ud! Min datter er dog ikek meget for marcipan. Kan jeg udelade det? Evt bruge noget andet? Skøn weekend.
Lone Kjær
feb 1, 2013 -
Hej Heidi,
Kagen bliver ikke den samme uden marcipan, så jeg vil ikke anbefale, at du undlader det. Min datter er heller ikke så begejstret for marcipan, men hun elsker den her kage. Så måske du skulle tage chance, og se om hun ikke falder for smagen.
Også god weekend til dig.
Sonja {Dagmar’s Kitchen}
feb 4, 2013 -
Åh, de ser helt fantastiskt goda ut! Det här måste jag prova att göra snart.
Måste också säga hur mycket jag tycker om din blogg. Har följt dig en tid och tycker du delar med dig av så mycket härlig mat.
//Sonja i Sverige
Lone Kjær
feb 5, 2013 -
Tak Sonja… og velkommen herinde.
Heidi
feb 5, 2013 -
Jeg prøver med marcipanen :-)
Laila Bøtker
feb 5, 2013 -
Jeg æælsker bare mazarin, så denne må jeg prøve. Smutter du mandlerne, før du blender dem.
Mh
Laila
Lone Kjær
feb 6, 2013 -
Ja, jeg smutter mandlerne før de blendes til mel.
Bedste hilsner
Lone
Laila Bøtker
feb 10, 2013 -
Hold da op – aldrig har en kage da fået så hurtige ben at gå på – den er fantastisk og blev råspist med det samme
Lone Kjær
feb 18, 2013 -
Tak Laila. Dejligt kagen blev en succes.