Da vi i går havde gæster, lavede jeg marokkanske lammeskanker med abrikoser og mandler. Det er en af mine absolutte favoritter blandt simreretter, fordi kødet bliver så mørt, at det bare falder fra benet og så smager det fuldstændig fantastisk. At det så også er nemt, er jo kun en fordel. Man beregner 1 lammeskank pr. person og de skal bestilles hos slagteren. Som tilbehør serverer jeg ingefærmarinerede gulerødder og sorte fuldkornsris… Det kan varmt anbefales!
Marokkanske lammeskanker med abrikoser og mandler
Til 4 personer
4 lammeskanke
ekstra jomfru olivenolie og smør til bruning
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 kanelstænger
4 kardemommefrø
5 dl god bouillon / fond
salt og peber
100 g tørrede abrikoser
1 håndfuld bredbladet persille
50 g mandler
lidt brun farin
Tilbehør:
sorte fuldkornsris (fås fra Il Fornaio, alternativt kan du brune ris, bulgur eller cous cous)
Tænd ovnen på 175 grader.
Varm olie og smør i en stor gryde og brun skankerne godt på alle sider. Læg dem derefter over i et stort ovnfast fad, sammen med rødløg skåret i både, presset hvidløg, kanelstænger og kardemommefrø. Krydr skankerne godt med salt og peber og hæld bouillon ved.
Stil fadet i ovnen og lad skankerne stå i ca. 2 timer. Tilsæt abrikoser og steg i yderligere en halv til en hel time. Smag væden til med lidt brun farin.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Skyl og slyng persillen. Drys persille og ristede mandler over skankerne inden servering.
Ingefærmarinerede gulerødder
1 dl æbleeddike
100 g lyst rørsukker
1 spsk. frisk revet ingefær
1/2 kg gulerødder
Kom eddike og sukker i en gryde med ingefær og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og afkøl lagen. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med en kartoffelskræller. Kom gulerødderne i en skål og hæld den afkølede lage over. Vend godt rundt.
Kasper
mar 30, 2010 -
Uhm, – det ser lækkert ud, – tak for inspiration.
vh
Kasper
kim
jun 13, 2010 -
Den prøver jeg i aften til 15 personer:-)
kim
jun 14, 2010 -
Det smagte super skulle jeg hilse
Mvh
kim hamann
Inge Anker
apr 3, 2012 -
Jeg laver det for anden gang i vores Tagine. Det er bare perfekt. Man kan godt bruge andet fra lammet, med succes :-)
Mvh Inge
Mette
mar 27, 2013 -
Vi lavede retten i aftes med himmelsk duft og nogen succes. Jeg var i tvivl, om det skulle stå udækket i ovnen? Det gjorde vi, men tilføjede så vand undervejs. Tænker saucen var blevet bedre, hvis retten havde simret under folie?
Lone Kjær
mar 27, 2013 -
Når jeg steger lammeskankene, er der rigeligt med væde, og jeg dækker dem faktisk først til med folie, den sidste halve times tid. Hvis væden alligevel koger ind i løbet af de 2 timer, tilsættes mere bouillon / fond, præcist som I gjorde.