Marokkansk lammeskank

Da vi i går havde gæster, lavede jeg marokkanske lammeskanker med abrikoser og mandler. Det er en af mine absolutte favoritter blandt simreretter, fordi kødet bliver så mørt, at det bare falder fra benet og så smager det fuldstændig fantastisk. At det så også er nemt, er jo kun en fordel. Man beregner 1 lammeskank pr. person og de skal bestilles hos slagteren. Som tilbehør serverer jeg ingefærmarinerede gulerødder og sorte fuldkornsris… Det kan varmt anbefales!

Marokkanske lammeskanker med abrikoser og mandler

Til 4 personer

4 lammeskanke

ekstra jomfru olivenolie og smør til bruning

2 rødløg

2 fed hvidløg

2 kanelstænger

4 kardemommefrø

5 dl god bouillon / fond

salt og peber

100 g tørrede abrikoser

1 håndfuld bredbladet persille

50 g mandler

lidt brun farin

Tilbehør:

sorte fuldkornsris (fås fra Il Fornaio, alternativt kan du brune ris, bulgur eller cous cous)

Tænd ovnen på 175 grader.

Varm olie og smør i en stor gryde og brun skankerne godt på alle sider. Læg dem derefter over i et stort ovnfast fad, sammen med rødløg skåret i både, presset hvidløg, kanelstænger og kardemommefrø. Krydr skankerne godt med salt og peber og hæld bouillon ved.

Stil fadet i ovnen og lad skankerne stå i ca. 2 timer. Tilsæt abrikoser og steg i yderligere en halv til en hel time. Smag væden til med lidt brun farin.

Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Skyl og slyng persillen. Drys persille og ristede mandler over skankerne inden servering.

Ingefærmarinerede gulerødder

1 dl æbleeddike

100 g lyst rørsukker

1 spsk. frisk revet ingefær

1/2 kg gulerødder

Kom eddike og sukker i en gryde med ingefær og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og afkøl lagen. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med en kartoffelskræller. Kom gulerødderne i en skål og hæld den afkølede lage over. Vend godt rundt.

Print Friendly