Forleden købte jeg en ny kogebog “Sophie Dahls frydefulde fristelser”. Sophie Dahl er tidligere redaktør af Vogue, men nok mest kendt som frodig fotomodel. Derudover er hun en fremragende madglad skribent. Bogen er en skøn blanding af lækre ukomplicerede madopskrifter, men også en god fortælling om Sophie og hendes forhold til mad.
Desværre har jeg kun haft tid til at afprøve en enkelt af hendes opskrifter… Bananbrød. Det var til gengæld også meget lækkert. Jeg tilsatte dejen lidt rosiner og valnødder og det var godt, for så blev brødet næsten helt kageagtigt og behøver ikke smør…
Bananbrød med rosiner og valnødder
75 g blødt smør
4 modne bananer
200 g brun farin
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 knivspids salt
170 g hvedemel
50 g valnødder
50 g rosiner
Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne og rør dem sammen med smør, brun farin, æg og vaniljesukker. Tilsæt natron og salt og vend tilsidst hvedemel i. Hak valnødder og vend dem i dejen sammen med rosiner. Fordel dejen i en smurt rugbrødsform ca. 10 x 30 cm. og bag brødet i ca. 1 time. Afkøl brødet før det skæres i skiver.