Mandag er opskriftsdag

I går besluttede jeg, at mandag fremover skal være ‘opskriftsdag’. Det betyder, at du hver mandag får en af mine gode opskrifter + dagens tip her på bloggen…

Jeg laver ofte hjemmelavet pizza, fordi det står højt på listen over familiens livretter. I går blev det til en slags ‘tøm køleskabet pizza’, fordi jeg ikke havde planlagt aftensmaden. Prøv lige at se, hvad det endte med… ‘Kartoffelpizza med mozarella, løg og chorizo’

Dagens tip: Lav dobbelt portion af pizzadejen og læg halvdelen i en frysepose. Sørg for, at der er lidt luft i posen inden du binder en knude. Læg posen med dejen i køleskabet. Så har du pizzadej på køl klar til brug. Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 min. før brug, så den får tid til at ‘vågne’. Dejen holder sig fint i flere dage.

Kartoffelpizza med mozarella, løg og chorizo

(4 personer – 2 pizzaer)

Dej:

2 1/2 dl vand

20 g gær

2 tsk. salt

200 g italiens durummel

ca. 150 g italiensk hvedemel (kan erstattes af almindelig hvedemel)

1 spsk. ekstra jomfru olivenolie til pensling

Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først durummel og dernæst hvedemel i væsken. Ælt til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt mere durummel, hvis dejen er for klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Del dejen i to og rul hvert stykke tyndt ud på et meldrysset bord. Læg dejstykkerne på bagepapir og pensl med olivenolie.

Fyld:

400 g kogte kartofler

250 g hel mozarella (kan erstattes af reven ost)

2 rødløg (kan erstattes af alm. løg)

en rest chorizopølse (kan erstattes af bacon eller parmaskinke. Sidstnævnte skal først på pizzaen efter den er bagt)

1 tsk. tørret oregano

salt og peber

frisk timian (kan erstattes af frisk basilikum, men det skal først på pizzaen efter den er bagt)

2 spsk. græskarkerner (kan undlades eller erstattes af pinjefrø eller mandler)

Tænd ovnen på 225 grader varmeluft og lad to bageplader blive i ovnen. Top pizzadejen med mozarella, rødløg, kartofler og chorizopølse i skiver. Drys med oregano, salt og peber. Top med frisk timian og drys græskarkerner over.  Løft forsigtigt pizzaerne over på de varme bageplader og bag i ca. 12- 15 min.

Print Friendly