Franske Macarones

Jeg har tidligere skrevet begejstret om min passion for franske macarones. Nu gør jeg det så igen, for de små uimodståelig kager har ikke kun taget mig, men det meste af verden med storm.

Man kan efterhånden købe de søde macarones mange steder herhjemme og jeg har blandt andet smagt dem i Emmerys og Magasin. Hos sidstnævnte sælger de macarones fra Era Oras konditor Nikolaos Strangas og der er ingen tvivl om, at det er virkelig gode sager.

Det er ingen større videnskab at bage macarones, og derfor synes jeg også, det er umagen værd, at gøre forsøget selv.
De her chokolademacarones er en rigtig lækkerbisken… særligt for alle med trang til en bid god chokolade. Sprøde udenpå, søde og med en intens chokoladeganache i midten. Som du kan se på billedet bager jeg kagerne, så de har en pæn god størrelse og endelig ikke er for små.

Hvis du har en sød frankofil tand, så har jeg flere opskrifter på ‘Franske fristelser’ i det nyeste nummer af BoligLiv.

Chokolademacarones
Af Lone Kjær

ca. 14 stk.

120 g mandler
100 g god mørk chokolade
2 bæger pasteuriserede æggehvider svarer til 3 stk.
175 g flormelis

Chokoladecreme:
150 g god mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde

Mal mandlerne fint til mandelmel i en foodprocessor eller blender. Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og pisk til en tyk skum. Vend forsigtigt mandelmel og smeltet chokolade i massen med en dejskraber. Form makronerne med en teske på to bageplader med bagepapir i små toppe ca. 4 cm diameter. Der skal ca. være 28 stk. i alt.

Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 min. Afkøl makronerne før du forsigtigt fjerner bagepapiret.

Varm 1 dl fløde i en gryde til den næsten koger. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør den forsigtigt sammen. Rør resten af fløden i og lad cremen afkøle på køkkenbordet. Pas på med at piske for meget, for så skiller den.

Saml makronerne med chokoladecremen. Opbevar makronerne tørt og køligt, men ikke i køleskabet da de bliver bløde.

Print Friendly