Comfort food

I øjeblikket hvor dagene bliver mørkere og kortere får jeg en uimodståelig trang til comfort food. Desværre har vi ikke et ord på dansk der dækker comfort food, men forenklet sagt, så er det meget simpel mad, som giver en vis form for komfort og gør dig behagelig tilpas.

Noget af det jeg elsker allermest ved comfort food er, at selvom det er meget simpel mad, så giver det som måltid en utrolig stor tilfredsstillelse, fordi det netop forkæler, varmer og gør godt for sjælen. Det gør meget andet mad selvfølgelig også, men i min verden er der alligevel en forskel, fordi comfort food kan serveres i en skål, og her i familien er tilladt at spise i sofaen med benene oppe.

En af mine comfort food favoritter er ‘Spicy kylling med chorizo‘. En ret jeg lavede til BoligLiv for år tilbage. Den kan i øvrigt også anbefales, hvis du har inviteret gæster på en hverdag. Der er lidt simremad over retten og det hele tilberedes i en gryde. Den er hurtig og nem at lave, og så består den naturligvis af meget enkle ingredienser. Resultatet bliver rigtig godt, fordi kyllingen er lækker mør, der er masser af væde og de stærke skiver chorizopølse gør retten spicy på den gode måde. Det er comfort food og rigtig ’søbemad’.

Spicy kylling med chorizo og oliven
Af Lone Kjær
4 personer

2 løg
100 g chorizopølse  – jeg bruger chorizopølse med jalapano fra Aalbæk, som kan købes i Netto
1 rød peberfrugt
2 spsk. raps- eller olivenolie til stegning
4 stk. kyllingebryst uden skind og ben skåret i mindre stykker
1 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater
2½ dl bouillon
3 laurbærblade
1 bundt persille
salt og peber
sorte oliven efter smag

Tilbehør:
groft brød eller ris

Hak løgene og skær pølsen i skiver. Snit peberfrugten. Varm halvdelen af olien i en tykbundet gryde, tilsæt chorizopølser og brun løgene heri. Tag løg og chorizopølser af varmen.
Varm resten af olien i gryden og brun kyllingen. Tilsæt løg, chorizopølser, peberfrugter, presset hvidløg, flåede hakkede tomater, bouillon og laurbærblade. Læg låg på gryden og lad kyllingen simre i ca. 20 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber.
Hak persillen og vend i gryden. Tilsæt oliven efter smag og server med brød eller kogte ris.

Print Friendly