I sidste uge var jeg heldig, at få tilsendt et eksemplar af Claus Meyers nyeste kogebog ‘Almanak’, som netop er udkommet fra Lindhardt og Ringhof. Bogen er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. En kogebog med mere end 900 opskrifter, der følger årets gang og sæsonens forskellighed fordelt over årets 365 dage. Tanken er selvfølgelig ikke, at man skal spise lige efter bogen på de nævnte dage, men at man kan hente inspiration og se de muligheder naturen giver os, hvis vi følger sæsonen.
‘Almanak’ er ingen grundbog i madlavning, men en inspirerende madbibel med enkle måltider og opskrifter på hverdagmad som har kant. Mens nogle af opskrifterne er opdateringer af danske klassikere, dufter andre af fremmede køkkener og det giver et varieret køkken til alle ugens dage.
Jeg har endnu ikke lavet noget fra bogen, men jeg har bladret, læst og spist med øjnene og jeg glæder mig til min næste ferie, hvor jeg får tid til at afprøve nogle af de spændende opskrifter.
Nu ved jeg ikke, hvordan du har det med Claus Meyer, men jeg er imponeret over hans evner – også selvom han har mange folk til at hjælpe sig. Han er utrolig entreprenant og har gjort meget for den danske madkultur – tænk bare på god kaffe, kvalitetschokolade og det Nordiske køkken… og nu en madbibel, et lille stykke dansk madkultur anno 2010.
Hvis du ikke allerede har skrevet ‘Almanak’ på din ønskeseddel til jul, så skulle du måske overveje det. Det er en meget inspirerende, smuk og æstetisk kogebog… en af dem man bare må eje, hvis man er glad for mad.
Psst… bogen koster oprindelig 399 kr., men kan lige nu købes HER for 299 kr.
Newyorkerbyheart
nov 3, 2010 -
Det er virkelig en hel tog aldeles skøn og meget brugbar bog! Jeg har den også liggende til anmeldelse, nu skal jeg bare lige tage mig sammen til at får indlægget skrevet :-)
KH
Birhe
Kerry
nov 3, 2010 -
Er på nu på ønskesedlen :)
Marian N. Larsen
nov 3, 2010 -
Er jeg den eneste, der ikke helt har gennemskuet hvad almanak betyder? Måske er jeg bare tabt bag den gastronomiske vogn!
Ellers er jeg meget enig i, at Claus Meyer et ret inspirerende i forhold til de køkkenmæssige syslerier…
Og tak for inspiration til ønskesedlen. Man er vel kogebogssamler ;)
Marian
Lone Kjær
nov 3, 2010 -
Kære Marian… det tror jeg bestemt ikke, at du er. Almanak er en gastronomisk kalender der følger årets gang. Claus Meyer nævner bl.a. i sit forord Otto Bocks firebindsværk ‘Gastronomisk Kalender,’ som har inspireret ham til at lave en almanak. Claus Meyers almanak følger årets gang og sæsonernes forskelligeheder og har hver dag to forslag til aftensmad. Månederne er samtidig krydret med små afsnit om råvarer, tips og tricks. Kh, Lone
Lene
nov 4, 2010 -
Jeg er meget fascineret af Claus Meyer – kun meget kan få nye kogte kartofler med groft flagesalt til at se mere end indbydende lækkert ud – hvilket han formåede i et af hans udsendelser:-) HAn er bare sindsyg dygtig!!! Almanak ligger klart i topppen på min jule-ønskeseddel
Marian N. Larsen
nov 5, 2010 -
Kære Lone,
Tak for forklaringen – jeg havde nok på fornemmelsen, at det var dette, at almanak betød. Har bare aldrig stødt på udtrykket før, til trods for min samlermani for gode koge- og madbøger. Det lyder jo genialt med en bog, der både beskriver råvarersæsoner og som samtidig giver god inspiration til madlavningen.
KH Marian