Almanak

I sidste uge var jeg heldig, at få tilsendt et eksemplar af Claus Meyers nyeste kogebog ‘Almanak’, som netop er udkommet fra Lindhardt og Ringhof. Bogen er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. En kogebog med mere end 900 opskrifter, der følger årets gang og sæsonens forskellighed fordelt over årets 365 dage. Tanken er selvfølgelig ikke, at man skal spise lige efter bogen på de nævnte dage, men at man kan hente inspiration og se de muligheder naturen giver os, hvis vi følger sæsonen.

‘Almanak’ er ingen grundbog i madlavning, men en inspirerende madbibel med enkle måltider og opskrifter på hverdagmad som har kant. Mens nogle af opskrifterne er opdateringer af danske klassikere, dufter andre af fremmede køkkener og det giver et varieret køkken til alle ugens dage.
Jeg har endnu ikke lavet noget fra bogen, men jeg har bladret, læst og spist med øjnene og jeg glæder mig til min næste ferie, hvor jeg får tid til at afprøve nogle af de spændende opskrifter.

Nu ved jeg ikke, hvordan du har det med Claus Meyer, men jeg er imponeret over hans evner – også selvom han har mange folk til at hjælpe sig. Han er utrolig entreprenant og har gjort meget for den danske madkultur – tænk bare på god kaffe, kvalitetschokolade og det Nordiske køkken… og nu en madbibel, et lille stykke dansk madkultur anno 2010.

Hvis du ikke allerede har skrevet ‘Almanak’ på din ønskeseddel til jul, så skulle du måske overveje det. Det er en meget inspirerende, smuk og æstetisk kogebog… en af dem man bare må eje, hvis man er glad for mad.

Psst… bogen koster oprindelig 399 kr., men kan lige nu købes HER for 299 kr.


Print Friendly