Forleden havde jeg besøg af en journalist fra Politiken til en snak om mit køkken.
Hver søndag har avisen et spændende tillæg kun om MAD, hvor der hver uge er et lille portrætinterview af en kok hjemme i kokkens eget køkken. Artiklen hedder ‘Kokkens køkken’ og handler om, hvordan kokken bruger køkkenet i det daglige, hvordan det er indrettet, og hvilke 8 ting eller råvarer kokken ikke kan leve foruden.
I forbindelse med interviewet skulle jeg udvælge 8 ting, som jeg er særlig glad for i mit køkken. Det var faktisk lidt svært, for jeg har en utrolig stor kærlighed til de fleste ting i mit køkken. Hver ting har sin egen lille historie og en særlig brugsværdi. Det lykkedes alligevel og mit valg faldt på de her 8 ting.
Røremaskine fra Kitchen Aid
Klinker i lavasten fra Made a mono som vi har sat op bag køkkenvasken og komfuret. Desværre kan du ikke se dem på det her lille billede, men de kommer med i avisen.
Bamix
Rugbrødsforme fra EVA professionel
Mandolinjern
Lille salatslyngen fra Oxo
Min rugbrødssurdej
Kgl. porcelæn og sølvbestik… også til hverdag
Hvis du skulle få lyst til at læse artiklen om mit køkken og høre mere om, hvorfor de her 8 ting er så uundværlige for mig, så se med i Politiken MAD nu på søndag d. 6 marts.
Newyorkerbyheart
mar 1, 2011 -
Det lyder da som en spændende serie, de har i Politiken :-)
Jeg kan godt lide den lille salatslynge. Jeg har sådan en stor fra Zyliss, som jeg også er rigtig glad for, men den fylder rigtig meget….
Kh
Birthe
Marian
mar 2, 2011 -
Jeg er med på KitchenAid og mandolinjern! Og jeg er vild med lavastenene, men har endnu ikke gennemskuet hvad de anvendes til?
Lone Kjær
mar 2, 2011 -
Kære Marian, Lavastenen er utrolig anvendelige til rigtig mange ting. I mit køkken valgte vi at få lavet lavastenen efter specialmål, for at monterer dem bag ved komfuret og vasken. De er utrolig dekorative og praktiske. Jeg har også flere mindre lavasten, som jeg bruger både til at anrette mad på eller som bordskånere. Hvis du har en svaghed for de smukke mønstre, så tjek madeamanos hjemmeside – http://www.madeamano.com/template/t01.php?menuId=59 Kh Lone
Camilla
mar 6, 2011 -
Hej Lone
har lige set annoncen i Politiken. Sikke et lækkert køkken du har. Kigger selv efter nyt køkken i øjeblikket. Har lidt spørgsmål hvis det er ok :-) Har du ens lavafliser på væggen? Er det en hvid corianbordplade du har og er det til at holde? Overvejer selv en hvid bordplade enten i corian eller komposit. Køkkenelementerne hvor er de fra?
Mange hilsner
Camilla
Lone Kjær
mar 8, 2011 -
Kære Camilla, Tusind tak… De lavasten som vi har monteret bag køkkenvask og komfur er forskellige. Det vil sige vi har holdt dem i sorte/ hvide nuancer, men med forskellige mønstre. Det er en tynd hvid corianbordplade vi har på køkkenbordet. På vores ø, har jeg dog valgt en hvid stenplade som til forveksling ligner corian. Dels fordi den tåler de høje temperaturer fra ovnen – hvis jeg sætter en bageplade på den – og det gør corian ikke. Begge bordplader er praktiske, nemme at rengøre og lækre at bage på. Corianbordpladen bliver kun smukkere med tiden, og hvis der kommer for mange pletter af rødvin, te og lignende kan de fjernes med lidt klorin. Kh Lone
Claus
jun 12, 2014 -
EVA “Professionel” Rugbrødsform. Jeg forstår ikke, at du har den i dit køkken. Jeg har på 1½ år slidt to af disse forme ned. Efter ca. 100 rugbrød duer de ikke mere. Silikonen på indersiden går i stykker langs øvertse kant og på den sidste gik det fra midt på endefladen.
Med en pris på 300-400 kroner pr. stk er det bare for dyrt. Det er en merpris på 3-4 kroner pr. rugbrød – og de sidste 25 rugbrød bliver flossede i kanten pga. den ødelagte silikonebelægning.
Lone Kjær
jun 18, 2014 -
Hej Claus,
Du har fuldstændig ret i dine beregninger, og jeg må også konkludere at det bliver for dyrt, hvis en form ikke holdere mere end 1 1/2 år. Nu er det efterhånden 3 år siden, den artikel blev skrevet, og jeg har siden erfaret at mine forme også mister belægningen. Desværre… for jeg har været rigtig glad for formens store rummelighed og den helt lige facon, som mange rugbrødsforme ærgerligt nok ikke har.