Vinderen og rabarbermuffins til at tage med

Den heldige vinder af sommerens smarte køletaske er … TINE.
Tillykke til dig. Send mig straks en mail på madskribent@lonekjaer.dk/wplone med din adresse, så sender jeg den fine taske til dig.

Og til alle jer andre. Hvis I stadig er hooked for at få fingrene i en af de praktiske tasker, så oplyser Hamonoya 45 36 36 13 nærmeste forhandler.

For snart længe siden – helt tilbage i april, lavede jeg en skøn picnic til magasinet LIV. Blandt opskrifterne var denne søde lille kage med rabarber, hvid chokolade og kokos. Den smager himmelsk, er sød og saftig og en rigtig god sommerkage, som er oplagt at tage med på tur.

Jeg bagte kagerne i nogle smukke firkantede forme – dem du ser på billedet – som jeg har købt i en forretning i Malmø. De er hårdere end de almindelige muffinsforme af papir, og holder godt på kagerne, så de bevarer formen og er nemme at transportere.
Du kan eventuelt købe nogle tilsvarende forme her – som ovenikøbet er på udsalg. De er ikke strengt nødvendige – selvom de er fine – for kagerne kan også sagtens bages i almindelige muffinsforme.

Rabarbermuffins
Af Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

ca. 15 stk.
75 g hvid chokolade
ca. 400 g rabarber
2 spsk. sukker
125 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
100 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
2 1/2 dl mælk
perlesukker

Tænd ovnen på 200 grader.
Hak chokoladen fint. Rens rabarberne og skær dem i snitter á ca. 1 cm og læg dem i en skål. Drys de 2 spsk. sukker over.
Pisk sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen, mens der røres. Bland mel med kokosmel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Vend tilsidst chokoladen i dejen.
Fordel dejen i ca. 15 muffinsforme – trekvart fyldt. Fordel rabarberne i dejen. De må gerne synke lidt ned i dejen. Drys med perlesukker. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 15 min.

TIP Kagerne kan også bages med hindbær i stedet for rabarber. Brug da 300 g friske hindbær.

 

Print Friendly