Boller i karry asian style

En af mine store passioner er hverdagsmaden, og som de fleste, der læser med her på bloggen ved, så brænder jeg for at gøre det daglige måltid til en god, velsmagende og sund fornøjelse. I sidste ende handler det nemlig om – med udgangspunkt i den hverdag vi har – at gøre hverdagsmaden mere spændende og appetitlig på en enkel og lettilgængelig måde.

Som jeg fortalte for et par uger siden, så har jeg hver måned en side i magasinet LIV, hvor jeg laver hverdagsmad, sådan som de fleste af os godt kan lide den, nemlig velsmagende og til at gå til. Mit udgangpunkt på denne side er ofte en klassisk ret, eller en anden genkendelig ret, som jeg gentænker og giver frisk inspiration.

Et godt eksempel på sådan en ret er denne opskrift på boller i karry ”asian style”. Inspirationen har jeg hentet fra mit besøg på Chiang Mai Cookery School i Thailand. Her lærte jeg bl.a. at lave mine egne karrypastaer, men også hvor lynhurtigt du kan få din fars til at smage af mere, hvis du tilsætter lidt sojasauce og karrypasta. Og hvis du virkelig vil give den gas: Lidt chili og citrongræs. Saucen laver jeg naturligvis med kokosmælk, og for at understrege den asiatiske twist, toppes retten med sprøde forårsløg, cashewnødder og thai basilikum. Nogen vil måske mene, det er synd, men jeg synes, det giver retten et frisk pust  og lidt nye smagsoplevelser på en helt almindelig hverdag.


Boller i karry – asian style
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt
4 personer

1 lille løg
400 g hakket kalv- og flæskesmåkød
2 spsk sojasauce
2 tsk grøn karrypasta
2 spsk hvedemel
1 æg
1 liter hønsebouillon til kogning af kødboller
1 løg
200 g frisk spinat
1 bundt forårsløg
1 spsk raps- eller olivenolie
2 tsk god stærk karry
2 spsk hvedemel
1 dåse kokosmælk

Tilbehør:
200 g grønne bønner
3 -4 dl basmati ris
1 potte thai basilikum eller frisk koriander
2 spsk cashewnødder

Hak løget og rør det i kødet sammen med sojasauce, karrypasta, hvedemel og æg. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min.
Form farsen til kødboller og kog dem ved svag varme i bouillonen i 6-8 min. Når bollerne ligger i vandoverfladen er de færdige.
Tag kødbollerne op og hold dem varme, efterhånden som de er kogte. Si 3 dl bouillon og gem til saucen.
Skær løget i tynde både. Skyl og afdryp spinaten. Snit forårsløg og nip bønnerne.
Varm olien i en gryde og svits karry og løg heri. Når løgene er bløde, drysses mel over. Vend godt rundt indtil melet er opsuget. Spæd til med bouillon og efterfølgende med kokosmælk.
Kog saucen i ca. 3 min. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Smag til med salt og peber. Tilsæt kødboller og varm godt igennem.
Kog basmatiris som angivet på emballagen og damp bønnerne.
Server boller i karry med ris, thai basilikum, drys af forårsløg, cashewnødder og dampede bønner.

TIP Lav eventuelt dobbelt portion af kødbollerne nu du er i gang, og kom halvdelen i fryseren. Så har du hurtigt og nem aftensmad til en anden dag.

Print Friendly