Fransk løgsuppe med ostegratinerede brød

Endnu en råkold vinterdag har fået mig til at længes efter suppe, og i dag faldt mit valg på denne enkle udgave af en franske løgsuppe, som jeg i sin tid har udviklet til magasinet LIV.
Selvom jeg ikke er specielt frankofil, så har jeg stor kærlighed til det franske køkken, og fransk løgsuppe med ostegratinerede brød er en af mine absolutte favoritter.

Som nævnt er denne udgave af løgsuppen meget enkel og nem at lave. Jeg indrømmer, at jeg meget sjældent koger min egen bouillon, men i stedet bruger jeg en økologisk urtebouillon fra A. Vogel. Den smager fantastisk og er lidt af en tryllebouillon, både i supper, saucer, til kogning af grøntsager og meget andet. Ostebrødene på toppen gratineres helt klassisk med enten emmentaler eller gruyere, som giver den eftertragtede nøddeagtige smag.

Fransk løgsuppe med ostegratinerede brød
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

6 løg
50 g smør
100 g bacon
1/2 dl balsamicoeddike
1 liter grøntsagsbouillon
1 håndfuld frisk timian
1 baguette
8 skiver emmentaler eller gruyere

Pil løgene og skær løgene i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og steg løgene ved svag varme. De skal brunes uden at brænde på. Tilsæt bacon og steg i yderligere ca. 10 min.
Hæld balsamicoeddike på løgene og lad det fordampe. Tilsæt bouillon og timian og lad suppen simre under låg i ca. 20 min. Smag suppen til med salt og peber og fjern timiankviste.
Fordel suppen i 4 skåle som tåler at komme i ovnen. Skær brødet i 8 skiver og fordel brødskiverne på toppen af suppen. Læg osten over – dem må gerne gå ud over kanten.
Sæt suppeskålene i ovnen og grill ved 250 grader til osten er smeltet, bobler og er brun. Server suppen straks.

TIP Vil du gerne spare på kalorierne, så brug mindre mængder bacon i suppen og gratiner ostebrødene med lidt mindre ost.

Print Friendly