En lille bid af Paris

Tiden flyver og det er flere dage siden jeg kom hjem fra Paris. Min rejse har været meget inspirerende og på nær et enkelt skuffende besøg på en bistro i udkanten af 15 arr., har jeg fornøjet min gane med utallige lækre oste, smørbagte briocher, macarones, bouillabaisse, entrecote, håndskårne fritter, Quiche, Chevre Chaud og årets første Beaujolais.

Som lovet får du en lille liste over er par gode udvalgte steder, som jeg har besøgt. Paris er selvfølgelig meget mere end det, men måske kan du alligevel hente lidt inspiration…

Le Chateaubriand…. er en skøn lille restaurant, som oser af god bistro stemning. Hver aften byder køkkenet på en 5 retters menu fra et eksperimenternede køkken med nogle meget interessante smagskombinationer. Der leges på den gode måde i det lille køkken og menuen koster €50. Den aften vi besøgte restauranten, var der bl.a.  østers med tapioka, en nyfortolkning af bouillabaisse og duebryst på menuen. Køkkenet og stemningen i restauranten er en fantastisk dejlig oplevelse, som jeg varmt kan anbefale, men husk at bestille bord i god tid.

Ladurée… byder på autentiske, søde, pastelfarvede macarones. Vær forberedt på at der er mange kunder i butikken, og derfor tager det lang tid at blive betjent. Kagerne er smukke. Det samme er æskerne. Med undtagelse af ventetiden er et besøg i Ladurée en oplevelse… især hvis du er til søde sager krydet med nostalgi.

Café des Muséesligger i Marais kvarteret og er en super hyggelig bistro / cafe. Her er fuld hus hver aften og stemningen præcis, som man forventer det på en rigtig bistro i Paris. Menukortet er klassisk på den gode måde, og der sælges mange vine i glas. Hvis du er vild med ‘Pastis’ i Gothersgade i København, så er det her helt sikkert også stedet for dig.

Merci… tre etager med nyt og gammelt – interiør og tøj. Jeg brugte mindst et par timer på at se på ting og købe et par julegaver. Overskuddet fra forretningen skulle efter sigende gå til velgørenhedsprojekter. Butikken ligger i Marais kvarteret og under samme tag ligger en hyggelig bogcaféen, hvor jeg kan anbefale en kop kaffe og en hjemmebagt brioche…

Desværre var der lukket, da jeg kom forbi Merce and the Muse en skøn lille cafe, som anneauchocolate anbefaler på hendes blog. Cafeen ser rigtig hyggelig ud og selvom jeg ikke selv har smagt deres kaffe, vil jeg anbefale, at du går forbi, hvis du alligevel er i udkanten af Marais kvarteret.

Kitchen bazaar lækkert, eksklusivt køkkenudstyr, for alle kokke, der slet ikke kan få nok af kageforme og andet uundværligt køkkenværktøj. Jeg købte bl.a. en æske med nogle små bambuspinde. En lille uundværlig ting, hvis man fx skal serverer små lækkerier, bidder eller andet nippe mad.

Fauchon… ligger i 8 arr. i området ved Place de Madeleine. Butikkens smukkes facade er dragende og det samme er butikken, som er et sandt slaraffenland af luksusprodukter. I Fauchon kan du købe alverdens lækkerier. Deres dåser og æsker kan være svære at modstå, hvis man er til den slags. Et besøg i Fauchon kan være dyrt, men det er eksklusivt og sjovt at se. I det hele taget er hele området omkring Place de Madeleine et besøg værd for gourmeter, også selvom der er mange turister.

Jacques Genin fondeur en chocolat… ved en tilfældighed kom vi forbi denne ultra moderne chokoladebutik, der også er en chokoladecafe. Forretningen er et sandt paradis for alle chocoholics. Chokoladen smager vidunderligt og hver enkelt stykke så fint, at det næsten ligner kunst. Betjeningen er utrolig venlig og jeg blev budt på flere smagsprøver. Chokoladen pakkes i flotte metalæsker i et gennemført stramt design… smukt og meget transportvenligt.

Print Friendly