Kylling cassoulet

Selvom der var forår i luften i weekenden stod menuen alligevel på simremad – en cassoulet med kylling, bønner og chorizopølser.

Cassoulet er en tung og ofte meget fed ret, men denne variant er uden andeconfit og flæsk og derfor mindre fed – hvilket efter min smag er at foretrække. Ud over kylling byder retten på hvide bønner og chorizopølser. De hvide bønner er selvskreven i en cassoulet og skal udblødes inden brug.
Jeg har en svaghed for de små spanske chorizopølser, som er utrolig velsmagnede – og de passer perfekt til kylling. Er du ikke så begejstret for chorizopølser, kan de sagtens erstattes af andre gode kødfulde pølser.

Det er altid lidt småt med grøntsager i en cassoulet. Derfor kan jeg anbefale, at du fx tilsætter lidt rodfrugter skåret i tern og lader dem simre med. Som tilbehør serverer jeg altid en sprød salat med vinaigrette, fordi den giver retten et friskt og syrligt modspil. Og så skal der masser af groft brød på bordet, for det smager herligt, når det dyppes i den velsmagende væde – som der her er rigeligt af.

Cassoulet med kylling, bønner og chorizo
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

150 g hvide bønner
1 god kylling, gerne økologisk
2 løg
1 spsk. olivenolie
200 g chorizopølser – kan du ikke få de små pølser kan du bruge de store, skåret i mindre stykker
8 dl grøntsagsbouillon fx økologisk urtebouillon fra A. Vogel. Den fås bl.a. i helsekostforretninger
2 laurbærblade
1 lille bundt persille
salt og peber
50 g blandede oliven

Tilbehør:
sprød salat med vinaigrette
groft brød

1. Dag: Kom bønnerne i en skål. Hæld koldt vand over, så det dækker og udblød bønnerne i 8-10 timer.
2. Dag: Rens kyllingen og parter den. Er du ikke så rutineret i at parterer en kylling, kan du i stedet købe parteret kyllinge-lår og bryst og bruge det. Pil løgene og skær dem i både.
Varm olien i en stor stegegryde og steg chorizopølserne. Tag dem op, når de er let sprøde. Kassér noget af stegefedtet, som er smeltet fra pølserne. Lad ca. 2 spsk. blive tilbage i gryden.
Brun løg og kylling. Tilsæt chorizopølser, udblødte afdryppede bønner, bouillon, laurbærblade og persille. Læg låg på gryden og lad retten simre ca. 1 time ved svag varme. Smag til med salt og peber, drys oliven over og server med sprød salat og brød.

Print Friendly