Julegodter

December er uden tvivl årets hyggeligste måned, og jeg glæder mig til at forkæle ganen med gløgg, julekager, godter og hjemmelavet konfekt.

Selv om jeg er stor fan af den helt klassiske konfekt med marcipan og nougat, så kommer der altid et par nyheder i konfektskålen. I år er det blandt andet de her lækre Ferrero Rocher og de hjemmelavede marcipan snebolde, der spreder lidt ekstra julestemning.

Der er lidt farmor over Ferrero Rocher, men på den hyggelige måde. De består kun af 4 ingredienser, men kræver alligevel lidt tålmodighed og god tid. Til gengæld smager de forrygende. De hvide snebolde kan derimod tilberedes på noget kortere tid. Faktisk er de så nemme at lave, at børnene sagtens kan være med. Og resultatet er en rigtig himmerigsmundfuld for marcipanelskere.

Ferrorouche

Hjemmelavet Ferrero Rocher
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

18-24 stk.

175 g Nocciolata eller Nutella
200 g hasselnøddekerner
100 g sprøde vafler (f.eks. ruller med nøddefyld)
250 g flødechokolade

Hæld Nocciolata i en lille plastbøtte, og sæt den i fryseren et par timer.
Rist hasselnødderne på en tør pande 5-8 min. og hæld dem i et rent viskestykke. Gnid hinderne af dem, og afkøl. Tag 24 flotte fra, og hak resten mellemfint.

Læg vaflerne i en frysepose, og knus dem med en kagerulle.

Form en teskefuld nutella til en kugle omkring en hasselnød ved hjælp af 2 teskeer. Lad kuglen falde ned i de knuste vafler. Lad en hjælper trille massen i vaffelraspen, og form til en kugle. Læg på et fad med bagepapir, og gentag med resten. Sæt dem i fryseren i 30 min.

Tag dem ud, form dem igen til kugler, hvis de er faldet lidt sammen, og sæt dem tilbage i fryseren 1 times tid.
Smelt flødechokoladen. Dyp kuglerne enkeltvis i chokolade, dryp overskydende chokolade af, og tril i de hakkede hasselnødder. Løft dem forsigtigt op med en gaffel, og sæt dem til afkøling på et stykke bagepapir.

 konfekt 01

Marcipan snebolde
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

24 stk.

50 g mandler
1 stang vanilje
3 spsk. flormelis
200 g marcipan
200 g hvid chokolade
100 g kokosmel

Skold og smut mandlerne. Rist dem let på en tør pande, afkøl og hak dem. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med flormelissen.

Ælt marcipanen sammen med ”vaniljesukkeret” og de hakkede mandler.
Tril massen til ca. 24 kugler (á ca. 12 g) , og sæt dem i køleskabet 1 times tid (eller i fryseren i 15 min.).

Hak den hvide chokolade og smelt dem i en skål over vandbad.
Dyp marcipankuglerne én ad gangen i chokoladen, dryp overskydende chokolade af, og tril dem i kokosmel. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne.

 

Print Friendly