Luksuslagkage

Sådan her kan en rigtig fødselsdagslagkage se ud, hvis du vil give den fuld gas, og der ikke skal spares på hverken fløde, smør eller god chokolade.


Da jeg blev bedt om at lave tre fødselsdagskager til magasinet LIV, som i sidste måned fyldte 1 år, var lagkagen her min absolut foretrukne. Den er smuk, iøjefaldende og blæret at servere for gæster, som sætter pris på at få en rigtig himmerigsmundfuld.

Denne meget enkle, men uimodståelige lagkage gemmer på luftige, hjemmebagte sukkerbrødsbunde lagt sammen med hindbærmarmelade og en fløjsblød chokoladeganache med Valrhona chokolade. Ganachen har jeg lært at lave på Valrhonas chokoladeskole, hvor den primært anvendes til macarons, men den smager altså også fantastisk i en lagkage.

Ved første øjekast ser kagen meget imponerende og måske også lidt svær ud, men hvis du følger fremgangsmåden er den nem at lave. Den smukke pynt består af marcipan og masser af flødeskumspynt. Sidstnævnte kan laves med en sprøjtepose med stjernetylle. Jeg snyder lidt og køber både marcipanroser og grønne marcipanblade hos specialkoebmanden.dk, som også sender ud.

Luksuslagkage med hindbær og chokoladeganache
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

1 lagkage ca. 12 stykker

Lagkagebunde:
3 æg
120 g sukker
100 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Chokoladeganache:
3 dl piskefløde
50 g honning
190 g Valrhona Guanaja 70%

ca. 2 dl hindbærmarmelade

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk kakaopulver
2 spsk kogende vand

Pynt:
2 dl piskefløde
100 g marcipan
5 marcipanroser
5 marcipanblade

Lagkagebunde: Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 min. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen, uden at luften røres ud. Fordel dejen i en springform på 24 cm diameter beklædt med bagepapir, og bag bunden ved 175 grader nederste rille i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Tag bunden ud og afkøl, før den deles i tre lige store dele.

Ganache: Kom fløde og honning i en gryde og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte. Afkøl fløden en smule.
Smelt chokoladen i en anden skål ved svag varme. Hæld først 1/3 af fløden i chokoladen og rør i cremen med en dejskraber til der opstår en emulsion og blandingen bliver smuk, blank og tyk. Gentag med endnu 1/3 af fløden. Tilsidst hældes resten af fløde i, og cremen røres til en blank og smørbar konsistens. Stil cremen i køleskabet i ca. en halv time, til den er arbejdsklar.

Læg en lagkagebund på et kagefad, smør halvdelen af hindbærmarmelade på bunden og top med halvdelen af ganachen. Læg en lagekagebund over og smør med resten af hindbærmarmeladen. Fordel resten af ganachen over og læg den sidste lagkagebund på.

Rør flormelis med kakaopulver og vand til en glasur. Dekorer kagens øverste lag.
Rul marcipanen ud til et bånd, der er lige så bredt, som kagen er høj. Kom marcipanbåndet rundt om kagen.
Pisk fløden til skum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagens top, der hvor glasuren møder marcipanbåndet. Pynt med marcipanroser og blade.

Print Friendly